Tugas R.A ( Buku Uma Sekaran) Bab 4


Chapter 4

1. How would you like describe the Research Process?

Answer : Identification of the broad problem area to be researched, preliminary data gathering trough interviews and literature survey, and problem definition.

2. Explain the preliminary data collection Method

Answer : Unstructured interviews, structured interviews, and library research would help the researcher to define the problem more specifically and envolve atheory, delineating possible variable the problem.

3. Why is it important to gather information on the background of the organization?

Answer : It is important for the researcher or the research team especially if on outside sgency conducts the research to be well acquainted with the background of the company or organization studied.

4. Should a researcher always obtain information on the structural aspects and job characteristic from those interviewed? Give reasons for your answer with examples?

Answer : So that a researcher can easily obtain accurate data and reliable then those of the interviews.

5. How would you go about doing literature survey in the area of bisiness ethics?

Answer : Awarenesess of information sources and ability to acces the requisite information at will, through the internet, are great assets to the manager.

6. What is the purpose of literature survey?

Answer : to find out the various problems that occur in an organization and provide an assessment of the organization and provide good advice.

7. Why is appropriate chation important? What are the consequences of not giving credit to the source from which material are extracted?

Answer : consequences is we can in demand by local authorities or persons having such information

8. “The problem definition stage is perhaps more critical in the research process than the problem solution stage”. Discuss this statement!

Answer : Because the problem definition stage is oritied that the focus for further research, or, in other word, the problem, be unambiguously identified and defined.

9. Why should one get hung up on the problem definition if one already knows the broad problem are to be studied ?

Answer : Because a problem could simply indicate an interest in an issue where finding the right answers might help to improve an existing situation. In either case, ne should know what exactly the issue is for whish one seeks answers.

10. Acces the one line system in your library and (a) generate a list of the references that relate to the performance of general motors, and (b) obtain the abstracts of these studies?

Answer : a. accessing data in the library are very important, because we can get a reference from the book according to what we are going thorough.
b. otherwise we will have the insight and vast knowledge when we will make a research abstract.

11. Access the on line system and obtain a list of references that deal with product image?

Answer : With the access on line, we become easy in finding a variety of reference sources list that will support our research. and also we can get various types of image products from the company.

12. Offer a cleary focused problem statement in the broad area of corporate culture?

Anwer : every company must certainly have many problems, but with the research that there is a problem in the company can overcome and be given a proper solution

13. After studying and extracting information from all the relevant work done previously, how does the researcher know which particular references, articles, and information should be given promirence in the literature survey?

Answer : after successfully doing research, it must be submitted with the correct data, but it must be clear information, from which the reference and the data obtained.

Kelompok 1 :

1. Eskha

2. Krisman

3. Rifadi

4. Satrio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: